Keksiukai su uogiene
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 stiklinė | Miltai |
0,5 stiklinė | Cukrus |
150 g | Sviestas |
1 stiklinė | Grietinė |
3 vnt. | Kiaušiniai |
0,5 vnt. | Citrinos žievelė |
2 šaukštelis | Kepimo milteliai |
0,5 stiklinė | Džiovinti abrikosai |
0,5 stiklinė | Uogienė |
1 šaukštas | Cukraus pudra |
1 šaukštas | Migdolų drožlės |
Gaminimas:
Džiovintus abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi. Tuomet sudėkite grietinę ir minkštą sviestą, viską labai gerai išmaišykite. Po truputį, nuolat maišydamos, į masę pilkite miltus ir kepimo miltelius. Į tešlą sudėkite tarkuotą citrinos žievelę ir susmulkintus džiovintus abrikosus. Viską labai gerai išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Keksiukams skirtas silikonines formeles sušlapinkite ir pridėkite tešlos. Ant viršaus dėkite po šaukštą uogienės, ant jos vėl uždėkite truputį tešlos. Keksiukus kepkite apie 20 minučių.
Migdolų drožles sumaišykite su cukraus pudra. Prieš patiekdamos keksiukus, papuoškite juos migdolų drožlėmis ir cukraus pudra.