Keptos figos, įdarytos migdoliniu kremu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
12 vnt. | Figos |
60 g | Migdolai malti |
60 g | Cukraus pudra |
60 g | Sviestas |
2 šaukštas | Miltai |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1 šlakelis | Migdolų esencija |
100 g | Abrikosų džemas |
žiupsnelis | Kardamonas maltas |
žiupsnelis | Čiobreliai |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad suminkštėtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių.
Figas nuplaukit ir nusausinkit rankšluosčiu. Figoms nupjaukite viršūnėles, nuo kotelio paliekant apie 0,5 cm. Neišmeskit. Raudoną vidų išskobkite skobtuku 2/3 viso turinio.
Migdolų kremui į dubenį įdėkite sviestą, cukraus pudrą, maltus migdolus, 2 šaukštus miltų ir kiaušinį. Įlašinkite kelis lašus migdolų esencijos ir maišykite kol gausis vienalytė masė. Turi būti saldžiai skanu ir skaniai kvepėti migdolais. Nepersistenkite su migdolų esencija.
Migdolų kremą reikia sudėti į figos vidų. Atsargiai, nesulaužant figų. Su mentele išlyginkite figų paviršių.
Figas sudėkite į kepimo indą. Šalia sudėkite kotelius.
Kepkite apie 5 minutes, kol gražiai parus.
Abrikosų džemas:
Į atskirą indą dėkite abrikosų džemą ir įberkite žiupsnelį kardamono. Viską išmaišykite. Įberkite truputį šviežiai maltų pipirų. Išmaišykite. Kai jau bus labai skanu, patiekite, papuošdami čiobreliais.