Kmynų gira
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
10 l | Vanduo |
1 kg | Ruginė duona |
4 stiklinė | Cukrus |
50 g | Mielės |
60 g | Kmynai |
Gaminimas:
Duoną supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite orkaitėje iš abiejų pusių. Tada užpilkite verdančiu vandeniu. Po 24 val. perkoškite, suberkite cukrų (šiek tiek jo palikite mielėms ištrinti), supilkite su cukrumi ištrintas mieles, sutrintus kmynus ir gerai išmaišykite. Laikykite šiltoje vietoje, kol įrūgs.
Rūgstant nugraibykite atsiradusias putas. Įrūgusią girą perkoškite, atšaldykite ir supilstykite į butelius. Laikykite šaltai.
Šis gėrimas reguliuoja virškinimą ir padeda apsisaugoti nuo peršalimo ligų.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.