Lenkiški močiutės virtiniai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4,5 stiklinė | Miltai |
2 šaukštelis | Druska |
2 šaukštas | Sviestas |
2 stiklinė | Grietinė |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Kiaušinių tryniai |
2 šaukštas | Aliejus |
8 vnt. | Bulvės |
1 stiklinė | Čederio sūris (tarkuotas) |
2 šaukštas | Sūrio padažas |
pagal skonį | Česnakinė druska |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę, kiaušinius, kiaušinių trynį ir aliejų. Supilkite į miltus ir išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 15-20 min.
Sudėkite bulves į puodą, pripilkite vandens, kad apsemtų. Užvirkite, virkite, kol suminkštės – apie penkiolika minučių. Nusunkite, sugrūskite ir sumaišykite su čederio sūriu ir sūrio padažu, kol dar karštos. Pabarstykite česnakine druska, druska ir pipirais. Atidėkite atvėsti.
Virtinių tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite apskritimais ir į kiekvieną įdėkite įdaro. Sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Galite užšaldyti vėlesniam vartojimui. Virti: užvirkite didžiulį puodą šiek tiek pasūdyto vandens, sumeskite po vieną virtinius ir virkite, kol iškils. Išimkite kiaurasamčiu.