Lęšiai su kalendra ir aštriu padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
300 g | Lęšiai |
1 vnt. | Svogūnai |
2 skiltelė | Česnakai |
2 vnt. | Čili pipirai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 šaukštelis | Garstyčių grūdeliai |
1 šaukštelis | Kuminai |
žiupsnelis | Ciberžolė |
200 ml | Vanduo |
250 ml | Kokosų pienas |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Dvi valandas vandenyne mirkykite 300 gramų lęšių. Smulkiai supjaustykite vieną didelį svogūną ir dvi skilteles česnako. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite du žalius čili pipirus.
Keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, jame pakepinkite du arbatinius šaukštelius garstyčių sėklų ir vieną arbatinį šaukštelį kumino.
Kai sėklos aliejuje pradės spragsėti, sudėkite smulkintus svogūnus ir česnakus – kepkite maždaug septynias minutes. Tuomet įdėkite žiupsnelį ciberžolės miltelių ir čili pipirus. Tuomet iš keptuvės viską perdėkite į puodą, sudėkite lęšius, įpilkite vieną stiklinę vandens ir 250 ml kokosų pieno.
Ant vidutinės ugnies viską troškinkite maždaug 15-20 minučių. Lęšiai privalo pasidaryti minkšti. Prieš garnyrą patiekdamos svečiams, pagal skonį jį paskaninkite druska ir pipirais. Lęšiai paruošti.