Marcipaninis vyniotinis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Mielės |
0,125 l | Pienas |
120 g | Medus |
1 kg | Miltai |
400 g | Sviestas |
1 šaukštelis | Cukrus |
pagal skonį | Kardamonas |
pagal skonį | Muskato riešutas |
žiupsnelis | Gvazdikėliai |
pagal skonį | Citrinų esencija |
200 g | Razinos |
100 g | Cukatos |
200 g | Migdolai |
50 g | Sviestas |
200 g | Marcipaninė tešla |
1 šaukštas | Cukraus pudra |
Gaminimas:
Paruoškite mielinės tešlos įmaišalą: mieles ištrinkite su cukrumi, 2 šaukštais miltų ir šiltu pienu. Uždenkite ir 15 min. laikykite šiltai. Kai įmaišalas iškils, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite su kambario temperatūros medumi išsuktą sviestą, įpilkite citrinų esencijos.
Tešlą minkykite, kol ji nelips prie dubens sienelių, tada uždenkite ir 20 min. laikykite šiltai. Į iškilusią tešlą įminkykite likusius priedus (razinas, cukatas, migdolus) ir dar 30 min. palaikykite šiltai.
Tuo metu paruoškite marcipaninį įdarą ir susukite į ritinuką. Ant miltais pabarstytos pjaustymo lentos iškočiokite 4–5 cm storio pailgą tešlos lakštą. Lakšto viduryje įspauskite negilią įdubą ir į ją įdėkite marcipaninį ritinėlį.
Tešlos lakštą sulenkite pusiau. Rankomis suformuokite vyniotinį. Jį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar 20 min. kildinkite.
Kad tešla neatsiskirtų, ją galima sutvirtinti folijos juostelėmis. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 35–40 min. Iškeptą vyniotinį apibarstykite cukraus pudra.