Moliūgų vyniotinis su grietinėlės sūriu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
150 g | Moliūgai |
0,75 stiklinė | Miltai |
0,75 stiklinė | Cukrus |
3 vnt. | Kiaušiniai |
1 vnt. | Kepimo milteliai |
1 šaukštelis | Cinamonas |
2 šaukštas | Cukraus pudra |
žiupsnelis | Druska |
250 g | Maskarponės sūris |
0,75 stiklinė | Cukraus pudra |
2 šaukštas | Sviestas |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
0,5 stiklinė | Žemės riešutai |
Gaminimas:
Sutarkuokite moliūgą burokine trintuve.
Sumaišykite cukrų su miltais, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Kiaušinius išplakite, tada supilkite į moliūgo masę, gerai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Išpilkite tešlą į sviestiniu popieriumi išklotą ir sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite 15 min.
Iškelkite skardą iš orkaitės, palikite atvėsti 15 min. Tuomet padėkite kepinį ant cukraus pudra apibarstyto virtuvinio rankšluosčio, palikite dešimčiai minučių. Tuomet suvyniokite juo kepinį.
Kol kepinys vės, pasigaminkite įdarą. Tegu sviestas atšyla iki kambario temperatūros. Peiliu susmulkinkite riešutus. Lėkštėje išmaišykite grietinėlės sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Trintuvu išplakite iki vientisos masės, sumaišykite su riešutais.
Išvyniokite kepinį iš rankšluosčio, tolygiai ištepkite jo paviršių įdaru. Vėl susukite į ritinį. Ritinio galus apipjaustykite aštriu peiliu. Galite apibarstyti paviršių cukraus pudra.