„Napoleonas“ pradedantiesiems
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
600 g | Sviestas |
130 g | Grietinė |
1100 g | Miltai |
žiupsnelis | Druska |
4 šaukštelis | Actas |
500 ml | Pienas |
400 g | Sviestas |
7 vnt. | Kiaušinių tryniai |
125 g | Cukrus |
25 g | Miltai |
25 g | Krakmolas |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
Gaminimas:
Persijotus miltus sumaišykite su tirpintu sviestu. Sudėkite grietinę, druską ir actą. Iškočiokite elastingą tešlą. Padalykite ją į 12 dalių, apvyniokite jas maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite kremą. Užvirinkite pieną su vaniliniu cukrumi. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, miltais ir krakmolu. Įpilkite 1/3 karšto pieno, išmaišykite.
Supilkite trynių masę į likusį pieną, maišydami užvirinkite ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite pusę kremui skirto sviesto. Plakite kremą, kol jis atvės iki 40 laipsnių. Sudėkite likusį sviestą ir dar kartą suplakite.
Iškočiokite iš tešlos gabaliukų plonus blynus, subadykite juos šakute. Kepkite kiekvieną blyną 210 laipsnių karščio orkaitėje 10 min.
Iškepusius blynus pertepkite kremu. Palaikykite tortą per naktį šaldytuve.