Nekaloringas braškių pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 puodeliai | supjaustytų šviežių braškių (braškės ir žemuogės) |
3 šaukštai | cukraus |
1,6 puodelio | miltų |
2 šaukšteliai | kepimo miltelių |
0,25 šaukštelio | kepimo sodos (nugesintos) |
3 šaukštai | margarino |
1 vienetas | kiaušinis (suplaktas) |
0,5 puodelio | pasukų arba lieso pieno |
40 g | mišinio desertų papuošimui |
0,5 puodelio | lieso pieno |
Gaminimas:
Sumaišykite braškes su 2 šaukštais cukraus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai arba iki 3 valandų.
Dubenyje sumaišykite miltus, 1 šaukštą cukraus, kepimo miltelių ir sodos. Peiliu įkapokite margariną į mišinį, kol susiformuos stambūs trupiniai. Sumaišykite kiaušinį ir pasukas. Supilkite į miltų mišinį, gerai išmaišykite.
20 cm skersmens apvalią formą patepkite aliejumi. Miltuotomis rankomis įdėkite tešlą į formą.
Kepkite 230°C orkaitėje apie 10 minučių arba iki auksinės spalvos.
Palikite atvėsti formoje 10 minučių. Išimkite iš formos ir atvėsinkite arba patiekite šiltą.
Tuo tarpu, kol kepa pagrindas, paruoškite mišinį deserto papuošimui su liesu pienu, pagal ant pakelio rastus nurodymus.
Padalinkite pagrindą į 2 sluoksnius. Padėkite apatinį sluoksnį į lėkštę, kurioje patieksite. Uždėkite uogas (šiek tiek jų palikite papuošimui), tada kitą pagrindo sluoksnį. Šaukštu sudėkite deserto papuošimo mišinį ir papuoškite likusiomis uogomis.