Obuolių gira
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
10 l | Vanduo |
2,5 kg | Obuoliai |
200 g | Cukrus |
400 g | Medus |
60 g | Mielės |
2 šaukštas | Cinamonas |
Gaminimas:
Obuolius nuplaukite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir, užpylę šaltu vandeniu, užvirinkite. Puodą nukelkite nuo ugnies ir palaikykite 3–4 val. Tada nuovirą perkoškite, suberkite cukrų (šiek tiek jo palikite mielėms ištrinti), sudėkite medų ir su cukrumi ištrintas mieles.
Pastatykite šiltai, kad įrūgtų. Palaikę 2–3 dienas, girą dar kartą perkoškite, suberkite cinamoną ir išpilstykite į butelius.
Juos sandariai uždarykite ir palaikykite šaldytuve 5–6 dienas. Patiekite atšaldytą.
Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.