Obuolių ir slyvų pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
250 g | Miltai |
125 g | Sviestas |
85 g | Cukrus |
1 vnt. | Kiaušiniai |
45 g | Sviestas |
90 g | Cukrus |
1 vnt. | Kiaušiniai |
1,5 šaukštelis | Kepimo milteliai |
90 g | Miltai |
3 vnt. | Obuoliai |
10 vnt. | Slyvos |
3 šaukštas | Abrikosų džemas |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
Paruoškite trapią tešlą: sumaišykite miltus, sviestą ir cukrų, kol gausite trupinius. Įmuškite kiaušinį, dar paplakite. Iš tešlos suformuokite rutulį ir iškočiokite. Šia tešla padenkite kepimo formos dugną ir kraštelius.
Paruoškite biskvitinę tešlą: sumaišykite kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Tada, plakdami šluotele, įmuškite kiaušinį, suberkite kepimo miltelius, po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite.
Ant trapios tešlos pagrindo sudėkite biskvitinę tešlą, o ant jos – obuolius ir slyvas. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pyragas bus iškepęs, kai vaisiai sukris, tešla iškils ir vietomis paskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Jei naudosite abrikosų džemą, jį pakaitinkite keptuvėje, kol suskystės. Juo patepkite pyrago viršų, kad blizgėtų.
Patiekite su plakta grietinėle.