Obuolių keksas su karamele
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Miltai |
0,5 šaukštelis | Kepimo milteliai |
25 g | Migdolai |
1 vnt. | Kiaušiniai |
70 g | Cukrus |
50 ml | Pienas |
4 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
žiupsnelis | Druska |
2 vnt. | Obuoliai |
50 g | Sviestas |
50 g | Cukrus |
1 vnt. | Kiaušiniai |
žiupsnelis | Cinamonas |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje ištrinkite kiaušinį su cukrumi, supilkite alyvuogių aliejų su pienu, įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite. Paskui po truputį suberkite miltus, maltus migdolus, išmaišykite.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais, įmaišykite į tešlą. Tešlą sudėkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite keksą 25 min.
Pasigaminkite karamelę. Puode su storu dugnu ištirpinkite sviestą su cukrumi. Tada nukaiskite puodą, palikite pravėsti. Suberkite cinamoną, įmuškite kiaušinį, išplakite.
Baigiant keksui kepti, aptepkite jį pasigaminta mase, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 240 laipsnių ir palikite pakepti dar 8 min.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.