Pikantiškas obuolių pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1,5 stiklinė | Miltai |
90 g | Varškė |
1 stiklinė | Rudasis cukrus |
50 ml | Aliejus |
1 šaukštelis | Vanilės ekstraktas |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 šaukštelis | Soda |
1 šaukštelis | Cinamonas |
0,5 šaukštelis | Druska |
0,5 šaukštelis | Gvazdikėliai malti |
0,5 šaukštelis | Muskato riešutai |
1 stiklinė | Pasukos |
1 stiklinė | Obuoliai |
2 šaukštas | Cukraus pudra |
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C karščio.
Sudėkite cukrų, varškę, aliejų ir vanilės ekstraktą į maišymo indą ir plaktuvu plakite apie 3 minutes. Sudėkite kiaušinius; dėkite po vieną ir išplakite iki vientisos masės.
Į sausą matavimo indą suberkite miltus, sodą, cinamoną, druską, gvazdikėlius ir muškato riešutus. Viską išmaišykite. Supilkite gautą mišinį ir pasukas į prieš tai paruoštą cukraus mišinį ir gerai išplakite. Pilkite miltų ir prieskonių mišinį, vėliau pasukas ir vėl miltų-prieskonių mišinį. Vėliau įmaišykite obuolius. Supilkite mišinį į kvadratinę kepimo skardą, prieš tai ją ištepę aliejumi.
Kepkite 180 C temperatūroje apie 30 min., kol įsmeigtas į pyrago vidurį medinis smeigtukas lengvai išsitrauks ir bus be tešlos likučių. Atvėsinkite apie 10 min. Išimkite iš kepimo formos ir apibarstykite cukraus pudra.