Plovas su kalakuto krūtinėle, džiovintais vaisiais ir moliūgo koše
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
800 g | Kalakutienos krūtinėlės filė |
2 vnt. | Svogūnai |
4 vnt. | Česnakai |
1 šaukštas | Baltojo vyno actas |
1 šaukštas | Aliejus |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
1 kg | Ryžiai |
1,5 l | Vištienos sultinys |
3 vnt. | Svogūnai |
3 vnt. | Morkos |
2 šaukštas | Aliejus |
100 g | Džiovinti abrikosai |
100 g | Džiovintos figos |
200 g | Razinos |
1 šaukštas | Kuminai |
800 g | Moliūgai |
200 ml | Apelsinų sultys |
70 g | Medus |
2 vnt. | Anyžiai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
Gaminimas:
Moliūgą nulupkite, supjaustykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite, kol suminkštės. Medų ištirpinkite apelsinų sultyse, sudėkite anyžius. Užvirinkite, kelias minutes pavirkite, atvėsinkite. Tuomet trintuvu iki vientisos masės sutrinkite sultis ir keptą moliūgą. Gautą masę keturioms valandoms padėkite į šaldiklį. Šaldymo metu dar du kartus masę gerai išmaišykite.
Kalakuto krūtinėlę pamarinuokite su smulkintais svogūnais, česnaku, baltojo vyno actu, druska ir pipirais. Kalakutieną marinuokite 2 valandas. Marinuotą kalakutieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir trims valandoms palikite iki 70 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Ryžius nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite dviem valandoms. Džiovintus vaisius taip pat užpilkite šaltu vandeniu ir palikite dviem valandoms. Svogūnus ir morkas nulupkite ir supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūnus, kol jie įgaus auksinį atspalvį, sudėkite morkas, suberkite kuminą, maišydami troškinkite penkias minutes. Tuomet sudėkite džiovintus vaisius, kepkite dar penkias minutes. Nuo ryžių nupilkite vandenį, sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu.
Puodą uždenkite, leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite ryžius maždaug 20 minučių. Nukelkite nuo ugnies. Nupilkite sultinio perteklių, sumaišykite su džiovintais vaisiais. Prieš patiekdamos, moliūgo košei leiskite sušilti iki kambario temperatūros.
Į lėkštę dėkite plovo, moliūgo košės ir keptos kalakutienos krūtinėlės.