Prieskoninis pyragas su obuolių tyre
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 stiklinė | Miltai |
1,5 stiklinė | Obuolių tyrė |
2 vnt. | Kiaušiniai (dideli) |
2 šaukštelis | Kepimo milteliai |
0,5 stiklinė | Graikiniai riešutai (pakepinti, atvėsinti, supjaustyti) |
0,5 šaukštelis | Soda |
0,5 šaukštelis | Druska |
0,75 šaukštelis | Cinamonas |
0,5 šaukštelis | Maltas imbieras |
1 žiupsnelis | Gvazdikėliai (malti) |
1 pakelis | Sviestas |
1 stiklinė | Rudasis cukrus |
1 pakelis | Vanilinis cukrus |
150 g | Rikotos sūris |
3 šaukštas | Sviestas |
0,5 pakelis | Vanilinis cukrus |
1 stiklinė | Cukraus pudra |
0,5 šaukštas | Cinamonas |
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180, groteles įdėkite per vidurį. Sviestu ištepkite apie kepimo skardą.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską ir prieskonius. Elektriniu plakikliu suplakite sviestą, rudąjį cukrų ir vanilę, kol gausite šviesią purią masę, tuomet įpilkite obuolių tyrę ir išplakite. Sumažinkite plakimo greitį, įmaišykite miltų mišinį, tuomet riešutus (jei naudojate).
Tešlą tolygiai paskirstykite kepimo skardoje ir kepkite, kol taps šviesiai rusva – apie 40-45 min. Atvėsinkite skardoje penkiolika minučių. Atsargiai įdėkite į lėkštę.
Glajui elektriniu plakikliu suplakite Rikotos sūrį, sviestą ir vanilę, kol gausis puri masė. Suberkite konditerinį cukrų ir cinamoną, vėl išplakite. Užpilkite ant atvėsusio pyrago.