Pudingas su juoduoju šokoladu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
6 šaukštas | Cukrus |
2.5 stiklinė | Pienas |
1.5 stiklinė | Grietinėlė |
1/4 stiklinė | Kukurūzų krakmolas |
!/4 stiklinė | Kakava |
1/2 šaukštelis | Druska |
125 g | Šokoladas |
4 šaukštas | Sviestas |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
Gaminimas:
Bėgant laikui, atsirado lengvesni variantai, savo konsistencija priminę tirštus kisielius arba pieniškus kremus. Tokie pudingai ne kepami, bet verdami. Juos ypač mėgsta vaikai.
Dubenyje sumaišykite krakmolą, cukrų, kakavą ir druską. Pirmiausia maišant supilkite pieną, po to grietinėlę.
Pastatykite masę ant vidutinio stiprumo ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Prisukite ugnį ir pavirkite dar 1 – 2 min., kol masė sutirštės.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, sviestą ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol šokoladas ir sviestas visiškai ištirps.
Sukrėskite pudingą į serviravimo indą arba mažus indelius ir padėkite į šaldytuvą.
Pudingas su pienišku šokoladu. Ruoškite šį pudingą pagal pirmąjį receptą, tik juodąjį šokoladą pakeiskite pienišku ir dėkite 3 valg. š. kakavos miltelių bei 3 valg. š. cukraus.
Pudingas su baltuoju šokoladu. Ruoškite pagal pirmąjį receptą, tik juodąjį šokoladą pakeiskite baltuoju, visai nedėkite kakavos, o cukraus kiekį sumažinkite iki 3 valg. š.