Riešutų sausainiai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
175 g | Sviestas |
400 g | Miltai |
300 g | Lazdyno riešutai |
3 šaukštelis | Kepimo milteliai |
175 g | Cukrus |
3 šaukštas | Medus |
3 vnt. | Kiaušinių tryniai |
Gaminimas:
Pusę riešutų sumalkite, kitą pusę – stambiai sukapokite. Sviestą supjaustykite kubeliais. Iš miltų, sviesto, maltų riešutų, kepimo miltelių, 150 g cukraus, medaus ir trynių išminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 1 val.
Įkaitinkite keptuvę iki 180 laipsnių. Skaldytus riešutus sumaišykite su 25 g cukraus. Tešlą iškočiokite į 1 cm storio lakštą ir formele arba taurele išpjaukite apvalius sausainius. Apvoliokite juos skaldytuose riešutuose ir kepkite orkaitėje, kepimo popieriumi išklotoje skardoje 15 min.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 120min.