Ryžiai su imbieru
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 stiklinė | Ryžiai (ilgagrūdžiai) |
3 skiltelė | Česnakai |
1 vnt. | Čili pipirai |
šaukštas | Imbieras |
2 vnt. | Svogūnai |
4 šaukštas | Aliejus |
450 ml | Vištienos sultinys |
žiupsnelis | Kalendros |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
šaukštas | Sojos padažas |
Gaminimas:
Stiklinę ilgagrūdžių ryžių užpilkite vandeniu ir palikite 30-iai minučių. Tuomet vandenį nupilkite ir palikite valandai. 3 skilteles česnako, vieną žalią čili pipirą ir 2 centimetrų ilgio nuluptą imbiero šaknį smulkiai supjaustykite.
2 didelius svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais ir 5-7 minutes kepkite augaliniame aliejuje. Suberkite smulkintą česnaką, dar truputį pakepkite.
Į keptuvę su svogūnais suberkite ryžius, maišydami kepkite, kol ryžiai pasidarys permatomi.
Tuomet į keptuvę supilkite 450 mililitrų vištienos sultinio arba vandens, sudėkite imbierą, čili pipirą, pagardinkite kalendra ir druska. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 20 minučių.
Kai ryžiai bus paruošti, juos dar galite paskaninti sojos padažu. Ryžių ir imbiero garnyras paruoštas.