Salierų sriuba su rūkyta vištiena
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1/2 vnt. | Rūkyta višta |
2 vnt. | Salierai |
1 vnt. | Obuoliai |
1 vnt. | Svogūnai |
4 šaukštas | Lydytas sviestas |
žiupsnelis | Kuminai |
pagal skonį | Druska |
žiupsnelis | Aitriosios paprikos milteliai |
Gaminimas:
Nupjaustykite vištieną nuo kaulų, nulupkite odelę. Mėsą smulkiai supjaustykite. Kaulus ir odelę užpilkite 2 litrais šalto vandens, kai užvirs, nugriebkite putas, įberkite druskos ir 30 min. pavirkite, o paskui nukoškite.
Salierus nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite. Svieste pakepkite daržoves 6 min., suberkite į sultinį kartu su vištiena, kelis gabalėlius atidėkite. Virkite ant silpnos ugnies 25 min.
Perpilkite į trintuvą, sutrinkite, tada vėl supilkite į puodą. Obuolius supjaustykite šiaudeliais, išpjaukite sėkleles, kartu su kuminais apkepkite likusiame svieste, išimkite į lėkštę.
Toje pačioje keptuvėje 1 min. pakepkite atidėtus vištienos gabalėlius. Sriubą užvirinkite, išpilstykite į lėkštes, įberkite vištienos gabalėlių ir obuolio šiaudelių.