Savojos kopūstų balandėliai su feta
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 vnt. | Savojos kopūstai |
250 g | Fetos sūris |
400 g | Moliūgai |
200 g | Kuskusas |
400 g | Vanduo |
2 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Petražolės |
500 ml | Daržovių sultinys |
1 šaukštas | Citrinų sultys |
Gaminimas:
Kopūsto lapus nupjaustykite. Nuo kiekvieno lapo nupjaukite kietąją dalį prie kopūsto šerdies. Blanširuokite lapus pasūdytame vandenyje.
Sūdytame vandenyje išvirkite kuskuso kruopas. Kai kruopos išbrinks, pamaišykite šakute, supilkite citrinos sultis.
Nuvalykite moliūgą, supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite česnaką.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite joje moliūgo gabaliukus, kol jie suminkštės. Sudėkite česnakus ir pakepkite dar 1 min. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Sumaišykite kuskusą su moliūgu. Sudėkite smulkintas petražoles, kubeliais pjaustytą fetos sūrį.
Į kiekvieną kopūsto lapą įvyniokite šiek tiek įdaro. Sudėkite balandėlius į kepimo formą. Užpilkite daržovių sultiniu, kad jo sluoksnis siektų maždaug 1 cm.
Uždenkite kepimo indą aliuminio folija. Kiškite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 15 – 20 min.