Šiltos salotos su krevetėmis ir baravykais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
400 g | Krevetės |
1 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
2 skiltelė | Česnakai |
2 šaukštas | Sojos padažas |
1 šaukštelis | Cukrus |
200 g | Baravykai (arba kiti grybai) |
2 sauja | Lapinės salotos |
2 vnt. | Pomidorai |
1 vnt. | Agurkai |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 šaukštas | Raudonojo vyno actas |
žiupsnelis | Rozmarinai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
žiupsnelis | Prieskoninės žolelės |
Gaminimas:
Krevetes 2 val. mirkykite iš alyvuogių aliejaus, česnakų, sojų padažo ir cukraus paruoštame marinate. Į šį marinatą galima įdėti 1 susmulkintą aitriąją papriką. Įkaitinkite orkaitę įjungę kepintuvo funkciją, patepkite skardą aliejumi ir ant jos išdėliokite krevetes, grybus, stambiai supjaustytus pomidorus.
Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Krevetes po 3–5 min. išimkite, o grybus ir pomidorus dar pakepkite 5 min. Lėkštėje išdėliokite salotas, ant jų sudėkite pjaustytus agurkus ir keptus pomidorus, grybus bei krevetes. Iš aliejaus, acto ir rozmarino pagaminkite padažą ir juo apšlakstykite salotas.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.