Šokoladiniai keksiukai su apelsinų piurė
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 vnt. | Kiaušiniai |
100 g | Juodasis šokoladas |
140 g | Sviestas |
160 g | Cukrus |
150 g | Miltai |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
1 vnt. | Apelsinai |
4 šaukštas | Cukrus |
Gaminimas:
Apelsinus su visa žievele užpilkite cukrumi ir pusantros valandos virkite ant nekaitrios viryklės. Kai atvės, perpjaukite, išimkite kauliukus ir trintuvu sutrinkite į vientisą masę.
8 – 10 centimetrų skersmens formeles patepkite sviestu, pabarstykite miltais.
Šokoladą su sviestu ištirpinkite dubenyje įstatytame į indą su karštu vandeniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-ies laipsnių.
Baltymus atskirkite nuo trynių, Išplakite trynius su 50 gramų cukraus, kol pabals. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki kietos putos.
Į išplaktus trynius sudėkite apelsinų piurė, išmaišykite. Supilkite šokoladą su sviestu, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Šią masę sumaišykite su išplaktais baltymais.
Išpilstykite masę į formeles. Užpildykite tris ketvirtadalius formelių. Kepkite pusę valandos.