Šokoladinis burokėlių pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Burokėliai |
100 g | Sviestas |
200 g | Juodasis šokoladas |
2 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
250 g | Cukrus |
3 vnt. | Kiaušiniai |
100 g | Miltai |
25 g | Kakava |
Gaminimas:
Burokėlius nulupkite (turėtumėte gauti apie 400 g masės) ir stambiai supjaustykite. Įdėkite į didelį indą, užpilkite trupučiu vandens, uždenkite plėvele ir įdėkite į mikrobangų krosnelę (12 min aukštoje temperatūroje).
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite 20×30 cm dydžio kepimo formą.
Šokoladą sukapokite nedideliais gabalėliais, o sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
Burokėlius nusausinkite ir kartu su šokoladu, sviestu ir vanile sudėkite į mikserį. Plakite, kol gausite vienalytę masę.
Dideliame dubenyje iki standžios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite burokų masę ir išmaišykite metaliniu šaukštu. Stenkitės, kad į tešlą patektų kuo daugiau oro. Suberkite miltus ir kakavos miltelius, švelniai išmaišykite.
Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 25 min (pyragas turi iškilti, o jo vidurys pajudinus turi būti beveik tvirtas). Leiskite atvėsti, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.