Šokoladinis keksas su džiovintais abrikosais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
350 g | Sviestas (minkštas) |
300 g | Cukrus |
100 g | Juodasis šokoladas |
6 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Džiovinti abrikosai |
1 šaukštas | Cinamonas |
50 g | Krakmolas |
350 g | Miltai |
2,5 šaukštelis | Kepimo milteliai |
200 g | Juodasis šokoladas |
5-6 šaukštas | Pienas |
1 stiklinė | Džiovinti abrikosai |
0,5 stiklinė | Šokoladinis likeris |
Gaminimas:
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Šokoladą ištirpinkite ir įmaišykite į sviesto masę. Abrikosus supjaustykite juostelėmis ir suberkite į tešlą.
Sumaišykite krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Šį mišinį po truputį suberkite į tešlą. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Sukrėskite tešlą. Kepkite apie 1 val. 200 °C temperatūros orkaitėje. Karštą iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite kava arba likeriu.
Ištirpinkite šokoladą su pienu ir konditeriniu teptuku aptepkite keksą. Papuoškite supjaustytais džiovintais abrikosais.
Porcijos: 10
Pagaminamas per: 80min.