Šokoladinis pudingas su riešutais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
100 g | Juodasis šokoladas |
5 vnt. | Kiaušiniai |
2 šaukštelis | Sviestas |
3 šaukštelis | Cukrus |
1 šaukštelis | Kakava |
1 šaukštelis | Tirpi kava |
1 šaukštelis | Tarkuota apelsino žievelė |
1 šaukštas | Apelsinų likeris |
2 šaukštas | Biskvito trupiniai |
100 g | Grietinėlė |
4 šaukštas | Žemės riešutai (malti) |
Gaminimas:
Riešutus paskrudinkite ant sausos keptuvės. Šokoladą ištirpinkite inde, įstatytame į indą su karštu vandeniu. Trynius atskirkite nuo baltymų.
Pertrinkite 1,5 šaukšto su 2 šaukštais cukraus. Sudėkite trynius, kakavą, kavą, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite likerį, lydytą šokoladą. Supilkite išplaktus kiaušinių baltymus, suberkite riešutus ir 1 šaukštą biskvito trupinius.
Kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite likusiais biskvito trupiniais. Į kepimo skardą įpilkite vandens, maždaug per 1 cm. Tada sustatykite formeles su tešla.
Kepkite pudingą 160 laipsnių orkaitėje maždaug valandą. Paskui išimkite iš orkaitės, palikite pravėsti, o tada išimkite į lėkštę.
Grietinėlę išplakite su likusiu cukrumi. Papuoškite keksiukus grietinėlę, spalvotomis drožlėmis.