Špinatų ir rikotos sūrio virtinukai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
450 g | Špinatai |
225 g | Rikotos sūris |
1 g | Kiaušiniai |
2 šaukštelis | Pankolio sėklos |
60 g | Parmezano sūris |
25 g | Miltai |
žiupsnelis | Čiobreliai |
5 šaukštas | Sviestas |
2 skiltelė | Česnakai |
pagal skonį | Druska |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Špinatus nuplaukite, nupjaustykite kotelius. Dar drėgnus sudėkite į keptuvę ir pakaitinkite 4-5 min, kol suminkštės (juos dėkite dalimis, nes visi netilps). Nusausinkite ir atvėsinkite.
Ištrinkite rikotos sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite grūstas pankolio sėklas. Įberkite druskos, pipirų, parmezaną ir viską išmaišykite.
Špinatus suspauskite saujoje, kad nubėgtų kuo daugiau vandens, tada smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į sūrio masę. Kabinkite šaukštą tešlos, suformuokite rutuliuką ir jį truputį paspauskite. Suformuotus virtinukus pavoliokite miltuose ir atsargiai sudėkite į verdantį vandenį. Po 3-4 min, kai jie iškils į paviršių, išgriebkite kiaurasamčiu.
Mažoje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame 2-3 min pakepinkite česnaką. Šiuo padažu apliekite virtinukus, pabarstykite pipirais bei parmezanu ir patiekite.