Tirolio pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4 vnt. | Kiaušiniai |
100 g | Sviestas |
0,5 stiklinė | Cukrus |
1 šaukštelis | Kepimo milteliai |
2 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
400 g | Vaisiai ir uogos |
Gaminimas:
Sviestą ištrinkite, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės. Miltus prasijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir trupučiu druskos. Suberkite miltus į kiaušinių ir sviesto mišinį ir užminkykite tešlą.
Padalykite tešlą į dvi dalis proporcijomis 1/3 ir 2/3. Mažesniąją dalį padėkite į šaldytuvą 20 – 30 min., o didesniąja išklokite kepimo skardą. Tešlą ant kepimo skardos gerai sutrombuokite ir padarykite bortelius.
Kepkite 5 min. 160 laipsnių karščio orkaitėje. Vėliau temperatūrą padidinkite iki 190 laipsnių ir kepkite dar 5 – 7 min. Kol tešla kepa, sumaišykite uogas ar vaisius su vaniliniu cukrumi.
Išimkite iš orkaitės formą su pyrago pagrindu ir sudėkite ant jo uogų įdarą. Ištraukite iš šaldytuvo likusią tešlą ir užtarkuokite ją ant pyrago viršaus. Kepkite dar 20 – 30 min.