Tortas „Napoleonas“
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Miltai |
490 g | Sviestas |
10 g | Cukrus |
200 ml | Vanduo (labai šalto) |
500 ml | Pienas |
400 g | Sviestas |
7 vnt. | Kiaušinių tryniai |
125 g | Cukrus |
25 g | Miltai |
25 g | Krakmolas |
1 šaukštelis | Vanilinis cukrus |
Gaminimas:
Persijokite miltus. Ištirpinkite 100 g sviesto, likusį sviestą padėkite į šaldytuvą.
Persijotus miltus sumaišykite su tirpintu sviestu, druska ir vandeniu.
Minkykite tešlą tol, kol ji taps vienalytė ir nebelips prie rankų.
Rankomis suformuokite iš tešlos rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Išimkite iš šaldytuvo sviestą, padėkite jį ant kepimo popieriaus ar silikoninio kilimėlio, uždenkite antru sluoksniu kepimo popieriaus ir pamuškite kočėlu bei pakočiokite. Įdėkite porai minučių į šaldytuvą.
Ištraukite iš šaldytuvo tešlą ir iškočiokite iš jos maždaug 2 – 3 cm storio kvadratą.
Uždėkite ant tešlos šaldytuve palaikytą sviestą ir suvyniokite tešlą su sviestu į voką.
Apverskite voką sulankstytais kraštais į apačią ir pamuškite kočėlu, kad sviestas tolygiai pasiskirstytų po tešlą. Iškočiokite 1 cm storio stačiakampį.
Sulankstykite tešlą trigubai ir vėl iškočiokite. Padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Atšaldytą tešlą dar kartą sulankstykite trigubai ir iškočiokite. Padėkite valandai į šaldytuvą. Šį procesą pakartokite dar 2 kartus.
Paruoštą tešlą supjaustykite kvadratais, iškočiokite iš jų plonus blynus. Subadykite juos smailu daiktu ir kepkite 210 laipsnių karščio orkaitėje 10 min.
Paruoškite kremą. Užvirinkite pieną su vaniliniu cukrumi. Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, miltais ir krakmolu. Įpilkite 1/3 karšto pieno, išmaišykite.
Supilkite trynių masę į likusį pieną, maišydami užvirinkite ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite pusę kremui skirto sviesto. Plakite kremą, kol jis atvės iki 40 laipsnių. Sudėkite likusį sviestą ir dar kartą suplakite.
Iškeptus torto blynus pertepkite kremu. Leiskite tortui 12 valandų pastovėti, tuomet supjaustykite trikampiais gabaliukais.
Norint paruošti klasikinę sluoksniuotą tešlą, reikia nemažai laiko. Tačiau ją galima pasiruošti iš anksto ir užšaldyti.