Trapus obuolių pyragas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
900 g | Obuoliai |
3 šaukštas | Obuolių džemas |
1/4 stiklinė | Miltai |
1/4 stiklinė | Avižiniai dribsniai |
1/4 stiklinė | Rudasis cukrus |
1/2 šaukštelis | Cinamonas |
žiupsnelis | Druska |
3 šaukštas | Sviestas |
2 sauja | Pekano riešutai |
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C.
Susmulkintus obuolius sumaišykite su obuolių džemu, viską sudėkite į kvadratinę 20 cm kepimo skardą, prieš tai sutepę ją sviestu arba aliejumi. Obuolius lengvai suspauskite.
Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną ir druską vidutinio dydžio dubenyje, sudėkite sviestą ir maišykite virtuviniu kombainu, kol išeis trupininė tešla. Įmaišykite pekano riešutus. Paruoštą mišinį užberkite ant obuolių. Kepkite 190 C orkaitėje. 45 min., kol obuoliai pradės burbuliuoti ir įgaus rusvai auksinę spalvą.
Porcijos: 8
Pagaminamas per: 60min.