Traškus prancūziškas batonas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
750 g | Miltai |
0,5 l | Vanduo |
15 g | Mielės |
2 šaukštelis | Druska |
1 šaukštelis | Aliejus |
Gaminimas:
Mieles užpilkite puse litro šilto vandens, sutrinkite, išmaišykite ir pastatykite šiltai dešimčiai minučių.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Suvoliokite ją į gumulą, apibarstykite miltais ir pastatykite šiltai, kur nėra skersvėjų, 3 valandoms. Dubenį uždenkite švariu audiniu.
Kai tešla pakils, ją dar kartą labai gerai išminkykite ir padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gumulą suvoliokite į dešrą, kuri būtų skardos ilgio. Dešras guldykite į aliejumi išteptą skardą, peiliu šiek tiek įpjaukite keliose vietose įstrižai, pabarstykite miltais ir palikite pusvalandžiui pakilti.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Ant dugno padėkite metalinį dubenį su vandeniu ir dėkite skardą su batonais.
Po 10 minučių kaitrą truputį sumažinkite ir kepkite dar 30 minučių. Galite šiek tiek praverti orkaitę.