Varškės apkepas su obuoliais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
500 g | Obuoliai |
3 vnt. | Kiaušiniai |
500 g | Varškė |
50 g | Sviestas |
1 vnt. | Citrinos žievelė |
žiupsnelis | Cinamonas |
2 pakelis | Vanilinis pudingas |
1/2 pakelis | Kepimo milteliai |
1 šaukštas | Manų kruopos |
70 g | Džiovinti abrikosai |
Gaminimas:
Kaip gaminti:
Obuolius nuplaukite, nušluostykite, nulupkite, išimkite sėkleles. Minkštimą supjaustykite skiltelėmis arba kubeliais, sudėkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą sviestu.
Atskirkite trynius nuo baltymų, baltymus įdėkite į šaldytuvą. Trynius išplakite, sumaišykite su varške, lydytu sviestu, tarkuota citrinos žievele ir cinamonu.
Vanilinio pudingo masę sumaišykite su kepimo milteliais ir manų kruopomis, supilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Džiovintus abrikosus perliekite verdančiu vandeniu, palaikykite sietelyje, kol nubėgs vanduo. Paskui supjaustykite kubeliais.
Baltymus gerai išplakite, sumaišykite su varškės mase ir abrikosais. Tešlą uždėkite ant obuolių ir kepkite orkaitėje 30 – 35 minutes.
Apkepą galite apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su pjaustytais šviežiais vaisiais.