Fantastiški karameliniai saldainiai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 stiklinė | Cukrus |
1 vnt. | Juodasis šokoladas |
3/4 stiklinė | Sviestas |
2/3 stiklinė | Kokosų pienas |
200 g | Zefyrų kremas |
2 šaukštelis | Vanilės ekstraktas |
1 stiklinė | Graikiniai riešutai (susmulkinti) |
Gaminimas:
Sviestu sutepkite 13×9 kepimo indą. Galite jį iškloti sviestiniu popieriumi. Smulkiai supjaustykite šokoladą ir atidėkite.
Sumaišykite cukrų, sviestą ir kokosų pieną, užvirinkite nuolat maišydami, virkite penkias minutes vidutinėje temperatūroje – jei naudojate maistinį termometrą, jis turėtų rodyti apie 110 laipsnių.
Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite šokoladą, toliau maišykite, kol šokoladas ištirps, tuomet sudėkite zefyrų kremą, vanilę ir riešutus.
Supilkite karamelę į paruoštą kepimo indą ir atvėsinkite. Galima laikyti kambario temperatūroje, bet galite atvėsinti jį šaldytuve per naktį, tuomet paprasta supjaustyti pusės colio kubeliais.
Patarimas: plonas peilis geriausiai tinka, dar geriau – peilis picai.