Fantastiški karameliniai saldainiai

Ingredientai:

3 stiklinė Cukrus
1 vnt. Juodasis šokoladas
3/4 stiklinė Sviestas
2/3 stiklinė Kokosų pienas
200 g Zefyrų kremas
2 šaukštelis Vanilės ekstraktas
1 stiklinė Graikiniai riešutai (susmulkinti)

Gaminimas:

Sviestu sutepkite 13×9 kepimo indą. Galite jį iškloti sviestiniu popieriumi. Smulkiai supjaustykite šokoladą ir atidėkite.

Sumaišykite cukrų, sviestą ir kokosų pieną, užvirinkite nuolat maišydami, virkite penkias minutes vidutinėje temperatūroje – jei naudojate maistinį termometrą, jis turėtų rodyti apie 110 laipsnių.

Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite šokoladą, toliau maišykite, kol šokoladas ištirps, tuomet sudėkite zefyrų kremą, vanilę ir riešutus.

Supilkite karamelę į paruoštą kepimo indą ir atvėsinkite. Galima laikyti kambario temperatūroje, bet galite atvėsinti jį šaldytuve per naktį, tuomet paprasta supjaustyti pusės colio kubeliais.

Patarimas: plonas peilis geriausiai tinka, dar geriau – peilis picai.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.