Baklažanų ir parmezano užkepėlė
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
3 vnt. | Baklažanai |
3 vnt. | Kiaušiniai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
šaukštelis | Miltai |
4 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
sauja | Bazilikai |
250 g | Parmezano sūris |
2 skiltelė | Česnakai |
800 g | Pomidorų pasta |
Gaminimas:
Supjaustykite baklažanus 1 cm storio riekelėmis, 1 min pamirkykite vandenyje ir nusausinkite. Plaktus kiaušinius pagardinkite druska.
Baklažano riekeles pabarstykite trupučiu miltų ir pamirkykite kiaušinių plakinyje. Dėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Paruoškite padažą: alyvuogių aliejuje pakepinkite česnaką, supilkite pomidorų tyrę, įmeskite 15 baziliko lapelių. 15-20 min pakaitinkite ir pagardinkite druska ir pipirais.
Kepimo formą patepkite 2-3 šaukštais pomidorų padažo. Dėkite baklažano riekelių, tada padažo, pabarstykite bazilikais. Kartokite, kol sudėsite visus ingredientus. Viršutinį sluoksnį turi sudaryti pomidorų padažas ir parmezanas. Kepkite 20 min.
Išėmę iš orkaitės leiskite 5 min pastovėti ir patiekite supjaustę kvadratėliais.