Jūros gėrybių troškinys
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
600 g | Krevetės |
750 g | Menkės filė |
450 g | Jūros šukutės |
1 vnt. | Laimo vaisiai |
1 šaukštelis | Kalendros grūdeliai malti |
2 vnt. | Svogūnai |
2 vnt. | Salierų stiebai |
2 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Saldžiosios raudonosios paprikos |
800 g | Konservuoti pomidorai savo sultyse |
1 vnt. | Daržovių sultinys kubeliais |
125 ml | Baltas sausas vynas |
žiupsnelis | Aitriosios paprikos milteliai |
pagal skonį | Cukrus |
pagal skonį | Druska |
Gaminimas:
Žuvį supjaustykite 5-8 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su krevetėmis ir jūrų šukutėmis, apliekite žaliosios citrinos sultimis, sumaišytomis su kalendra.
Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje, nuolat maišydami, apkepinkite griežinėliais supjaustytas daržoves.
Ten pat sudėkite konservuotų pomidorų gabalėlius kartu su sultimis, supilkite vyną, suberkite sauso sultinio kubelį, cukrų, druską, pipirus, įpilkite 175 ml vandens. Ant stiprios ugnies užvirinkite, po to, sumažinus ugnį iki vidutinio lygio, pakaitinkite dar penkias minutes.
Į šį mišinį sudėkite jūros gėrybes ir sumaišykite, vėl ant stiprios ugnies viską užvirinkite, vėliau, sumažinę ugnį, nuolat maišydami, pakepinkite apytiksliai 5-10 minučių, kol jūros gėrybės taps matinėmis. Papuoškite petražolėmis.