„Foie Gras“ su karameliziuotomis kriaušėmis ir svogūnais bei bruknių padažu
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 kg | Žąsies kepenėlės |
0,5 kg | Kriaušės mažos |
0,5 kg | Raudonieji svogūnai |
0,5 kg | Kukurūzų kruopos |
1 l | Pienas |
200 g | Sviestas 82 riebumo |
0,5 kg | Rudasis cukrus |
0,5 kg | Cukrus |
0,5 kg | Bruknės |
700 ml | Raudonas sausas vynas Merlot |
žiupsnelis | Juodieji malti pipirai |
1 pakelis | Smulki jūros druska |
sauja | Bazilikai |
0,5 l | Alyvuogių aliejus |
2 vnt. | Citrinos |
1 pakelis | Aitriosios paprikos milteliai |
250 ml | Konjakas Camus XO |
Gaminimas:
Kepenėles išmirkykite piene, nuvalykite plėves ir riebalus.
Apliekite konjaku ir madera (galite naudoti portveiną) ir palikite marinuotis 3 valandas.
Mėsmale sumalkite kiaulienos filė, žąsų kepenėlių gabaliukus. Maltą masę sumalkite dar kartą arba pertrinkite per sietelį. Pasūdykite, įberkite pipirų, muskatų, supilkite konjaką ir maderą, kuriuose buvo marinuojamos kepenėlės. Išmaišykite.
Kepimo formos dugną ir šonus aptepkite 2/3 faršo. Į vidurį sudėkite marinuotas kepenis ir uždenkite likusiu faršu. Viršų apdėliokite lašinių juostelėmis, uždėkite 2 laurų lapelius ir šaukite į orkaitę (į vandens pripiltą didesnį indą). Kepkite apie 1 valandą (1 kg masės reikia kepti 30 minučių).
Paštetą atvėsinkite ir apliekite šiek tiek pašildytais taukais, kad atrodytų apgaubtas riebalų debesėliu. Šis paštetas patiekiamas labai šaltas, praėjus dviem paroms po pagaminimo.