„Foie Gras“ su karameliziuotomis kriaušėmis ir svogūnais bei bruknių padažu

Ingredientai:

1 kg Žąsies kepenėlės
0,5 kg Kriaušės mažos
0,5 kg Raudonieji svogūnai
0,5 kg Kukurūzų kruopos
1 l Pienas
200 g Sviestas 82 riebumo
0,5 kg Rudasis cukrus
0,5 kg Cukrus
0,5 kg Bruknės
700 ml Raudonas sausas vynas Merlot
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
1 pakelis Smulki jūros druska
sauja Bazilikai
0,5 l Alyvuogių aliejus
2 vnt. Citrinos
1 pakelis Aitriosios paprikos milteliai
250 ml Konjakas Camus XO

Gaminimas:

Kepenėles išmirkykite piene, nuvalykite plėves ir riebalus.
Apliekite konjaku ir madera (galite naudoti portveiną) ir palikite marinuotis 3 valandas.

Mėsmale sumalkite kiaulienos filė, žąsų kepenėlių gabaliukus. Maltą masę sumalkite dar kartą arba pertrinkite per sietelį. Pasūdykite, įberkite pipirų, muskatų, supilkite konjaką ir maderą, kuriuose buvo marinuojamos kepenėlės. Išmaišykite.

Kepimo formos dugną ir šonus aptepkite 2/3 faršo. Į vidurį sudėkite marinuotas kepenis ir uždenkite likusiu faršu. Viršų apdėliokite lašinių juostelėmis, uždėkite 2 laurų lapelius ir šaukite į orkaitę (į vandens pripiltą didesnį indą). Kepkite apie 1 valandą (1 kg masės reikia kepti 30 minučių).

Paštetą atvėsinkite ir apliekite šiek tiek pašildytais taukais, kad atrodytų apgaubtas riebalų debesėliu. Šis paštetas patiekiamas labai šaltas, praėjus dviem paroms po pagaminimo.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.