Itališkas medžiotojų troškinys su vištiena
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
4 vnt. | Vištienos krūtinėlių filė |
2 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
1 vnt. | Svogūnai |
250 g | Pievagrybiai |
800 g | Konservuoti pomidorai |
žiupsnelis | Raudonėliai (džiovinti) |
1 vnt. | Lauro lapai |
150 ml | Vištienos sultinys |
sauja | Gražgarstės (šviežios) |
Gaminimas:
Į gilią keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir ant stiprios ugnies apkepkite nuplautas vištienos krūtinėles – apie 3 min. iš kiekvienos pusės. Sudėkite krūtinėles į lėkštę.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Grybus nuvalykite, supjaustykite per pusę.
Į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų ir ant vidutinės ugnies 8 min. pakepinkite svogūnus bei grybus. Sudėkite konservuotus pomidorus, įmeskite lauro lapą, suberkite raudonėlius, supilkite vištienos sultinį.
Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir užvirinkite padažą. Troškinkite 15 min. ar šiek tiek ilgiau, kol sutirštės padažas ir iškeps vištiena.
Nukelkite keptuvę nuo ugnies, ištraukite lauro lapą, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Papuoškite patiekalą gražgarstėmis.