Varškės ir špinatų rutuliukai
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
200 g | Špinatai |
20 g | Petražolės |
20 g | Krapai |
1 skiltelė | Česnakai |
200 g | Varškė (20 proc. riebumo) |
2 vnt. | Kiaušiniai |
150 g | Sūris (kietas, pvz., Džiugas) |
170 g | Miltai |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Špinatus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką nulupkite ir taip pat smulkiai supjaustykite. Viską sutrinkite trintuve.
Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį ir miltus. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Sumaišykite su trintuvu susmulkintais žalumynais. Iš gautos masės formuokite rutuliukus – juos valandai palikite stingti šaldytuve.
Atšalusios varškės ir špinatų rutuliukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite maždaug minutę, kol rutuliukai iškils į paviršių. Patiekti su grietine ir pabarsčius smulkintais krapais.
1 porcijoje – 350 kalorijų
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 90min.