Afrikietiška sriuba
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 l | Vištienos sultinys |
300 g | Jautienos faršas |
1 vnt. | Morkos |
2 vnt. | Salierų stiebai |
1 vnt. | Čili pipirai |
3 skiltelė | Česnakai |
1 šaukštas | Pomidorų pasta |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Druska |
žiupsnelis | Bazilikai |
žiupsnelis | Raugerškiai |
1 šaukštas | Grietinė |
Gaminimas:
Išsivirti sultinį. Aliejuje apkepti morkas. Vėliau kartu su susmulkintu česnaku ir svogūnu ant aliejaus beveik iki pabaigos pakepti jautienos faršą.
Prieš tai iš faršo dar galima suformuoti kelis kukuliukus ir juos iškepti irgi.
Į paruoštą sultinį sudėti pjaustytus saliero stiebus, čili pipirą, įdėti šaukštą pomidorų pastos, supilti pakeptą jautienos faršą ir kukuliukus. Viską virti 15 min. – kol suminkštės salierai.
Pagal skonį įberti druskos. Pagardinti šviežiai maltais pipirais, o prieš patiekiant, sriubytė pagardinama pašildytos grietinės šaukšteliu.
Papuošti baziliko šakele ir raugerškio uogytėmis.
Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.