Aguonainis

Ingredientai:

250 g Aguonos
1/4 l Pasaldytas pienas
50 g Razinos
50 g Riešutai
15 g Cukatos
2 šaukštas Romas
250 g Sausainiai

Gaminimas:

Aguonos užpilamos verdančiu pasaldintu vandeniu arba pasaldintu pienu, kad pasidarytų tąsi masė. Į šią masę suberiama razinos, riešutai ir susmulkintos cukatos, įpilamas stikliukas romo.

Stiklinio indo dugnas išklojamas karštame pasaldintame vandenyje arba piene suvilgytais sausainiais. Ant jų užkrečiamas storas sluoksnis aguonų masės, paskui vėl uždedama sausainių ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti aguonų masės.

Patiekalas ilgesniam laikui pastatomas į šaltą vietą. Prieš duodant į stalą, aguonainis papuošiamas migdolo drožlėmis.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 30min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.