Apelsininiai sausainiai su spanguolėmis

Ingredientai:

1 1/4 stiklinė Migdolai
1 stiklinė Cukrus
1,5 stiklinė Miltai
1 stiklinė Džiovintos spanguolės smulkintų
3/4 stiklinė Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Tarkuota apelsino žievelė
1 šaukštas Citrinų sultys

Gaminimas:

Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi, kol masė taps vienalytė. Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals. Sudėkite kiaušinius, supilkite citrinos sultis, išmaišykite. Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai išminkykite. Susukite į plėvelę ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Iš iškočiotos tešlos išpjaustykite norimų formų sausainius. Kepkite, kol sukietės ir apskrus – apie 12-15 min. Ataušinkite ir sudėkite į sandarų indą. Sausainius galima laikyti iki dviejų savaičių.

Beje, dalį tešlos galite užšaldyti ir iškepti prireikus.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 180min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.