Apkepas su pievagrybiais ir su vištiena
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
300 g | Makaronai |
500 g | Rūkyta vištiena |
500 g | Pievagrybiai |
3 vnt. | Kiaušiniai |
sauja | Petražolės |
3 šaukštas | Alyvuogių aliejus |
0,5 stiklinė | Mėsos sultinys |
4 šaukštas | Parmezano sūris (tarkuotas) |
200 ml | Grietinėlė |
žiupsnelis | Muskato riešutas |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Makaronus išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, paskui nukoškite.
Pievagrybius supjaustykite šiaudeliais ir kepkite dalyje aliejaus, kol pagels. Paskui įpilkite sultinio ir pusę grietinėlės, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite su makaronais ir su žalumynais.
Pusę makaronų masės sudėkite į aliejumi išteptą kepimo formą. Ant viršaus uždėkite sluoksnį grybų įdaro, tuomet sudėkite likusią makaronų masę.
Kiaušinius išplakite su likusia grietinėle, sūriu, muskato riešutais, druska ir pipirais.
Gauta mase apliekite makaronus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 min.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 40min.