Aštri trinta pomidorų sriuba su pupelėmis
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 l | Vanduo |
250 g | Konservuotos baltosios pupelės pomidorų padaže |
250 g | Konservuotos raudonosios pupelės |
250 g | Kiaulienos faršas |
1 vnt. | Kiaušiniai |
250 g | Pomidorų pasta |
2 vnt. | Svogūnai |
1/2 vnt. | Saldžiosios paprikos |
1 vnt. | Morkos |
1 vnt. | Bulvės |
2 vnt. | Pomidorai |
1 šaukštelis | Kakava |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Aitriosios paprikos milteliai |
žiupsnelis | Žalumynai |
Gaminimas:
Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite 1 smulkintą svogūną, druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir paruoškite nedidelius kukuliukus. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 7-8 min. Tuo metu susmulkinkite likusį svogūną, morką, papriką, bulvę ir truputį pakepkite su aliejumi.
Išvirusius kukuliukus išgriebkite į lėkštę, o į vandenį, kuriame jie virė, sudėkite pakepintas daržoves. Virkite, kol bulvės visai suminkštės. Tada sriubą sutrinkite smulkintuvu iki tyrės konsistencijos. Supilkite pomidorų tyrę ir pavirkite dar 2-3 min. Šviežius pomidorus nuplikykite, atvėsinkite po šalto vandens srove, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Į sriubą sudėkite konservuotas pupeles, pomidorų kubelius, įberkite aitriosios paprikos bei kakavos miltelius, druskos ir pavirkite apie 5 min. Į lėkštes įdėkite faršo kukuliukų ir užpilkite karšta sriuba. Pabarstykite žalumynais ir patiekite.