Aštrus jautienos troškinys
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
1 šaukštelis | Aitriosios paprikos milteliai |
1/2 šaukštas | Kuminai |
1/4 šaukštelis | Kajeno pipirai malti |
1/8 šaukštelis | Cinamonas |
2 šaukštelis | Aliejus |
500 g | Jautienos faršas liesas |
125 g | Jautiena liesa |
1/2 vnt. | Svogūnai |
1 skiltelė | Česnakai |
1 vnt. | Chalapos paprikos |
1/2 vnt. | Saldžiosios paprikos |
400 g | Konservuoti pomidorai |
1 stiklinė | Jautienos sultinys |
3/4 šaukštelis | Druska |
1/4 šaukštelis | Juodieji malti pipirai |
1 indelis | Konservuotos pupelės |
150 g | Fermentinis sūris |
Gaminimas:
Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug 2 min. pakepinkite prieskonius: aitriąją papriką, kuminą, Kajeno pipirus ir cinamoną. Visus prieskonius sugrūskite ir atidėkite į šoną.
Paimkite didelę keptuvę, įkaitinkite ją iki aukštos temperatūros, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite abi jautienos rūšis. Kepkite 5 – 7 min.
Kitoje keptuvėje 5 min. pakepinkite pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką, po to sudėkite juos į keptuvę su mėsa ir dar 1 min. pakepkite. Pridėkite pakepintų prieskonių, sudėkite smulkiai pjaustytą Chalapos papriką, pjaustytą raudonąją papriką, pomidorų minkštimą, įpilkite jautienos sultinio. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Viską užvirkite, prisukite ugnį ir troškinkite maždaug 1 val. Jei norite, kad patiekalas nebūtų aštrus, įpilkite vandens. Likus 15 min. iki troškinimo pabaigos, sudėkite konservuotas pupeles.
Padalykite troškinį į penkias porcijas, papuoškite tarkuotu sūriu ir pjaustyta Chalapos paprika (jei norite).