Aštrus jautienos troškinys

Ingredientai:

1 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
1/2 šaukštas Kuminai
1/4 šaukštelis Kajeno pipirai malti
1/8 šaukštelis Cinamonas
2 šaukštelis Aliejus
500 g Jautienos faršas liesas
125 g Jautiena liesa
1/2 vnt. Svogūnai
1 skiltelė Česnakai
1 vnt. Chalapos paprikos
1/2 vnt. Saldžiosios paprikos
400 g Konservuoti pomidorai
1 stiklinė Jautienos sultinys
3/4 šaukštelis Druska
1/4 šaukštelis Juodieji malti pipirai
1 indelis Konservuotos pupelės
150 g Fermentinis sūris

Gaminimas:

Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies maždaug 2 min. pakepinkite prieskonius: aitriąją papriką, kuminą, Kajeno pipirus ir cinamoną. Visus prieskonius sugrūskite ir atidėkite į šoną.

Paimkite didelę keptuvę, įkaitinkite ją iki aukštos temperatūros, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite abi jautienos rūšis. Kepkite 5 – 7 min.

Kitoje keptuvėje 5 min. pakepinkite pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką, po to sudėkite juos į keptuvę su mėsa ir dar 1 min. pakepkite. Pridėkite pakepintų prieskonių, sudėkite smulkiai pjaustytą Chalapos papriką, pjaustytą raudonąją papriką, pomidorų minkštimą, įpilkite jautienos sultinio. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Viską užvirkite, prisukite ugnį ir troškinkite maždaug 1 val. Jei norite, kad patiekalas nebūtų aštrus, įpilkite vandens. Likus 15 min. iki troškinimo pabaigos, sudėkite konservuotas pupeles.

Padalykite troškinį į penkias porcijas, papuoškite tarkuotu sūriu ir pjaustyta Chalapos paprika (jei norite).

Porcijos: 5
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.