Avienos plovas su migdolais
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338

Ingredientai:
500 g | Avienos sprandinė |
1,5 stiklinė | Ryžiai |
3 šaukštas | Migdolai |
2 vnt. | Svogūnai |
3 skiltelė | Česnakai |
žiupsnelis | Raugerškiai (džiovinti) |
1 šaukštelis | Džiovintos saldžiosios paprikos |
1 stiklinė | Mėsos sultinys |
2 šaukštas | Pomidorų pasta |
50 ml | Aliejus |
pagal skonį | Druska |
žiupsnelis | Šafranas |
pagal skonį | Aitriosios paprikos milteliai |
Gaminimas:
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite česnako skilteles kartu su migdolais.
Kai migdolai paskrus, išimkite česnako skilteles ir suberkite smulkintus svogūnus. Kepkite, kol pagels svogūnai.
Atskiroje keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių apkepkite stambius avienos gabalus, paskui perdėkite mėsą į keptuvę su migdolais.
Supilkite į keptuvę karštą mėsos sultinį, įberkite paprikų, šafrano, aitriųjų paprikų, raugerškio, druskos. Paskui įpilkite pomidorų pastos, viską išmaišykite, uždenkite keptuvę ir troškinkite, kol viskas bus iškepę.
Ryžius nuplaukite, palaikykite kiaurasamtyje, kol nuvarvės vanduo.
Suberkite ryžius į keptuvę su mėsa ir migdolais, paviršių išlyginkite mentele, uždenkite keptuvę ir troškinkite, kol ryžiai bus minkšti. Plovą patiekite su žaliomis salotomis ir pomidorais.