Baklažanai su česnakais ir mėtomis

Ingredientai:

3 vnt. Baklažanai
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Mėtos
2 vnt. Svogūnų laiškai
3 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštelis Citrinų sultys
1 šaukštas Sezamų aliejus
3 šaukštas Sojos padažas
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 šaukštelis Sezamo sėklos

Gaminimas:

Nupjaukite trijų didelių baklažanų galiukus, pačius baklažanus perpjaukite į keturias dalis. Paskaninkite druska, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite 20-30 minučių, kad nuvarvėtų.

Tuomet nuplaukite, sudėkite į garpuodį ir garuose virkite 15-20 minučių, kol baklažanai suminkštės. Smulkiai supjaustykite trijų mėtos šakelių lapelius. Taip pat smulkiai supjaustykite dviejų svogūnų laiškus ir tris skilteles česnako.

Inde sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, vieną šaukštą sezamo aliejaus, arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, 3 valgomuosius šaukštus sojos padažo, smulkintą česnaką ir svogūnų laiškus. Paskaninkite druska bei pipirais.

Garuose troškintus baklažanus supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubelį, apliekite padažu, apibarstykite šaukštu kepinto sezamo ir mėtos lapeliais, viską gerai išmaišykite. Garnyras paruoštas.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.