Baklažanų ir brokolių apkepas
Notice: Undefined index: publisher_id in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 338
Ingredientai:
2 vnt. | Baklažanai |
4 vnt. | Saldžiosios paprikos (raudonos ir geltonos) |
1 vnt. | Cukinijos |
2 vnt. | Svogūnai (raudonieji) |
200 g | Brokoliai |
100 ml | Aliejus |
Gaminimas:
Baklažanus supjaustykite 4 – 5 mm storio riekelėmis (išilgai). Apkepkite augaliniame aliejuje, paskui nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Brokolius išskirstykite į keturias dalis, išvirkite. Baklažanus ir cukinijas supjaustykite juostelėmis, iškepkite, kad būtų pusiau minkšti.
Paprikas apkepkite orkaitėje, paskui trumpam panardinkite į šaltą vandenį, kad nusiluptų odelė. Paskui kiekvienos spalvos paprikas atskirai pavirkite 150 ml vandens, paskui trintuvu sutrinkite kartu su sultiniu (irgi atskirai).
Į kepimo formą sudėkite baklažanų riekeles, kad dalis jų būtų nusvirę nuo kraštų. Į vidurį sudėkite daržovių masę, tada uždenkite baklažanais.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 min. Apkepą išimkite į plokščią lėkštę, ant viršaus išdėliokite virtus brokolius. Vieną pusę apliekite padažu iš geltonų paprikų, kitą – padažu iš raudonų paprikų.