Baltojo šokolado tortas su šilauogėmis


Notice: Undefined variable: adsns_count in /home/aus1023/domains/recipes.lt/public_html/lt/wp-content/plugins/adsense-plugin/adsense-plugin.php on line 346

Ingredientai:

6 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Cukrus
2 šaukštas Vanduo
1 šaukštelis Kepimo milteliai
370 ml Miltai
400 g Baltasis šokoladas
450 g Grietinėlė
9 g Želatina
500 g Šilauogės

Gaminimas:

Biskvitui standžiai išplakti baltymus, po truputį pilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po vieną trynį (po kiekvieno vis paplakant).

Miltus, persijotus su kepimo milteliais, berti į kiaušinių masę. Įpilti vandenį ir atsargiai permaišyti mediniu šaukštu. Ant kepimo skardos dugno tiesti kepimo popierių ir pilti tešlą, kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min., nedarinėjant durelių. Iškepusį ir atvėsusį perpjaunam per pusę.

Pasiruošiam kremą: želatiną užpilti 30 ml šalto vandens ir palikti brinkti. Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės. Pakaitinti iki karštumo 100 ml grietinėlės, supilti į ją išbrinkintą želatiną, ir maišyti kol ištirps. S

upilti karštą grietinėlę su želatina į šokoladą, išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir per kelis kartus atsargiai įmaišyti į šokolado masę.

Aš kepiau ir dariau vienoje formoje, taigi apipjoviau biskvitą porą centimetrų. Formą nuimamais kraštais iškloti maistine plėvele (ir dugną ir sieneles, kad kremas neišbėgtų).

Dedame vieną biskvitą ant dugno, nuo sienelės turi būti apie 1 cm tarpas. Tarp sienelės ir biskvito pridedam šilauogių. Pusė likusių uogų išdėliojam ant biskvito, užpilame pusę kremo. Ant viršaus dedam antrą lakštą, uogas ir užpilame kremu. Viršų papuošiame uogomis.

Tortą per naktį palikti šaldytuve.

Porcijos: 15
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Suskaičiuok! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.